Informatie voor patiënten

Een gezonde leefstijl is van groot belang voor uw gezondheid. Verkeerde voeding, te weinig beweging, te veel stress en/of slecht slapen kunnen tal van klachten veroorzaken. In veel gevallen kan een gezonde leefstijl voorkomen dat u medicatie moet slikken. Slikt u al medicatie dan is het vaak mogelijk om die te verminderen als u leefstijlaanpassingen doet.

Mensen met overgewicht krijgen vergoeding vanuit de basisverzekering voor het volgen van een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Dit is een tweejarig programma gericht op het aanleveren en vasthouden van een gezonde(re) leefstijl. Huisarts en Zorg werkt samen met leefstijlcoaches, gemeenten en de GGD aan voldoende aanbod en een inhoudelijk goed GLI-programma. 

Verwijzing voor de GLI
Overleg altijd eerst met de praktijkondersteuner of uw huisarts of het GLI programma geschikt is voor u. Om deel te nemen heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.

Meer informatie
Meer informatie over het programma vindt u hier. De folder kunt u hier downloaden.

Aan de slag als GLI coach in onze regio?

Ben je leefstijlcoach, fysiotherapeut of diëtist en wil je de GLI gaan aanbieden in jouw praktijk? Neem dan contact op met de regiocoördinator: gli@spam-protectyourhealthspot.nl. De regiocoördinator is er om jou te ontzorgen: je krijgt hulp bij de opstart, hoeft geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten en je ontvangt gratis promotie- en trainingsmateriaal.

Op https://www.gli-zuidhollandzuid.nl/coaches/ is meer informatie te vinden.