Nieuws

Terugblik op geslaagd mini-symposium over Ketenzorg

Op 16 mei blikte Ria van Andel samen met de huisartsen Marc Hurts, Karianne Kuiper en Ineke Visser terug op de ketenzorg van toen en vooruit naar de chronische zorg van morgen. Lees meer »

Goed nieuws: snelle toets IZA positief beoordeeld

Coöperatie VGZ en Zilveren Kruis hebben het transformatieplan van Rivas in samenwerking met Huisarts en Zorg via een snelle toets positief beoordeeld. Lees meer »

De zevende Positieve HenZ podcast staat online

In deze aflevering staat Welzijn op Recept centraal. Luister het inspirerende gesprek met welzijnscoach Jopie Venderbos van de gemeente Gorinchem. Lees meer »

Verhaal over hybride zorgpaden voor thuismonitoring maakt indruk

Hybride zorg in de eerste en tweede lijn, Rivas en HenZ pakken het samen aan. Dat blijft niet onopgemerkt in Den Haag. Lees meer »

Op weg naar betere zorgcoördinatie in Zuid-Holland Zuid

Om het hoofd te bieden aan arbeidskrapte, een groeiende en complexere zorgvraag, vergrijzing en veranderingen in zorgspecialisatie zijn we in de regio ZHZ gestart met een krachtige samenwerking. Lees meer »

Een nieuwe mijlpaal voor Thuismonitoren!

200 patiënten van het Beatrixziekenhuis en uit de huisartsenpraktijken in de regio maken inmiddels gebruik van thuismonitoren. Lees meer »

Gorinchemse huisartsen en specialisten op gezamenlijke nascholing

Huisarts en Zorg en Rivas organiseren jaarlijks een gezamenlijke nascholing voor de huisartsen in de regio en de specialisten van het Beatrixziekenhuis. Lees meer »

Huisarts en Zorg neemt huisartsenpraktijk Schulte tijdelijk over

Per 1 januari 2024 gaat huisarts Albert-Jan Schulte met pensioen. Huisarts en Zorg neemt tijdelijk de praktijk aan de Robberstraat over zodat de ruim 3.000 patiënten verzekerd blijven van goede huisartsenzorg. Lees meer »

Samenwerking voor verbeterde coördinatie van bedden in de regio

Het RCP is een gezamenlijk initiatief om de verdeling van eerstelijnsverblijfbedden in de regio te verbeteren. Lees meer »

Cliëntenraad Huisarts en Zorg geïnstalleerd

Sinds begin september is de cliëntenraad van Huisarts en Zorg actief. De leden gaan meedenken bij het opstellen van het beleid en brengen vanuit het perspectief van de cliënt advies uit aan de directie. Lees meer »

Welzijn op Recept: we doen het samen!

Met veel enthousiasme blikken wij terug op een succesvolle regiobijeenkomst Welzijn op Recept ‘regionaal waar kan, om lokaal te versterken’. Lees meer »

Terugblik werkatelier 'Samen sterk in zorg en ondersteuning'

Op 13 september zijn we tijdens een werkatelier met partners uit de regio in gesprek gegaan over de toekomst van de huisartsenzorg in samenhang met bredere zorg en ondersteuning. Lees meer »