Samenwerking voor verbeterde coördinatie van bedden in de regio

Het RCP is een gezamenlijk initiatief om de verdeling van eerstelijnsverblijfbedden in de regio te verbeteren.

Sinds 2018 is er in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden een regionaal coördinatiepunt (RCP) actief. Het RCP speelt een belangrijke rol bij het organiseren van aanmeldingen voor eerstelijnsverblijfsbedden (ELV) van huisartsen en ziekenhuizen uit de regio. Tot nu toe werkten er zorgadviseurs van Rivas op het RCP. Vanaf begin november wordt deze coördinatie naar een hoger niveau getild.

Als eerste is er een nieuwe website gelanceerd, www.rcp-avregio.nl. Daarnaast wordt er met meer partijen uit de regio samengewerkt binnen het RCP. Zo verbeteren we met elkaar de verdeling van de eerstelijnsverblijfbedden in de regio. Een mooie samenwerking onder de vlag van de VVT-alliantie Waardenland. Deelnemers zijn Waardeburgh, Present, Rivas, de Lange Wei, Huis ter Leede, Avondlicht, Drechtzorg, Huisarts en Zorg, en VGZ (partner).

Aanvragen via ZorgDomein
Zorgadviseurs van Rivas, Waardeburgh en Present starten samen met diensten op het RCP. Ze gaan werken via ZorgDomein, zodat huisartsen hun aanvragen duidelijker, gemakkelijker en sneller kunnen doen. 

Het samen coördineren van eerstelijnsverblijfbedden is de eerste stap om de zorgcoördinatie in de regio te verbeteren. Er zijn ook plannen om met elkaar de coördinatie van Wlz-bedden aan te pakken. Hiervoor zijn de eerste voorbereidingen al in volle gang. Zo bouwen we samen aan een betere zorgcoördinatie in onze regio!